Invista Ticketing

Start direct met het verkopen van tickets!

Online ticketing

Iedere productie begint bij de verkoop van tickets. Het verkopen van tickets gebeurt vrijwel volledig digitaal. Daarom ben je op zoek naar een ticketsysteem dat jou ondersteunt in je eisen en wensen. Invista helpt jou bij het verkopen van tickets op de meest eenvoudige, snelle en flexibele manier. Maak een account aan en begin direct met de verkoop van tickets!

De ticketshops van Invista zijn volledig responsive en bieden de bezoeker de mogelijkheid om via ieder gewenst apparaat een ticket aan te schaffen. Een bestelling kan zowel via computer of laptop als via een smartphone of tablet geplaatst worden. Dit gaat heel eenvoudig: de klant kiest een evenement, selecteert de tickets in de ticketshop en rekent snel af via de door jou gekozen betaalmethoden.

Hoe werkt het?

Het verkopen van jouw tickets is binnen een mum van tijd geregeld met Invista. Je maakt zelf heel eenvoudig een evenement aan. Vul vervolgens de evenement gegevens in, bepaal de type tickets die je gaat verkopen, koppel eventueel een zaalindeling, kies de betaalmethodes en je bent klaar om live te gaan! Door de ticketshop aan je website of facebookevenement te koppelen bereik je snel jouw publiek.

In vijf eenvoudige stappen is de ticketverkoop helemaal geregeld:

1
Stap 1 Maak een account aan
2
Stap 2 Maak jouw evenement aan
3
Stap 3 Ga live! Verkoop tickets via jouw website of facebookpagina
4
Stap 4 Beheer je evenement en houd realtime de verkoop bij
5
Stap 5 Scan de tickets bij de deur

Uiteraard kan ons ticketingsysteem ook gekoppeld worden aan een vaste kassa. Zo kan de bezoeker ook aan de balie of de deur tickets kopen. Deze tickets worden direct uitgeprint. Daarnaast kun je via de kassa reserveringen maken en inzien en tickets annuleren. Duidelijk, snel en simpel: de kassa en de online ticketshop vullen elkaar perfect aan.

Wat zijn de tarieven? Invista hanteert voor het gebruik van ticketing geen traditionele en achterhaalde pay per ticket fee maar berekent licentiekosten voor het gebruik van het systeem.
  • Tot 1.000 tickets per jaar € 350,-
  • Tot 2.000 tickets per jaar € 650,-
  • Tot 4.000 tickets per jaar € 1.200,-
  • Tot 10.000 ticket per jaar € 2.750,-
  • 10.000 tickets of meer. Neem contact op voor op maat afgestemde licentiekosten.

Ticketing systeem Mogelijkheden

Kortingscodes
Het aanmaken van kortingscodes doe je eenvoudig zelf via het dashboard. Genereer codes via ons systeem of voer je eigen code in. Je bepaalt zelf de waarde van de code, de geldigheidsduur en hoe vaak deze te gebruiken is.
Stoelkeuze
Het ticketsysteem van Invista maakt het mogelijk om stoelen aan tickets te koppelen. Je creëert je eigen zaalindeling en linkt deze eenvoudig met het juiste evenement. De zaalindeling kan volledig naar wens ingericht worden, inclusief labels en kleurschema’s. Ook is het mogelijk om stoelen te reserveren of op niet beschikbaar te zetten.
Gebruikers beheren
Via het dashboard kun je heel gemakkelijk bepalen wie toegang heeft tot de online ticketshop of kassa. Voeg accounts toe en ken zelf rechten toe. Jij bepaalt of een gebruiker tickets kan scannen, statistieken mag inzien en toegang heeft tot de kassa.
Piekverkoop
De wachtrijfunctie van Invista zorgt ervoor dat jouw ticketverkoop altijd onder controle blijft. Bij grote drukte wordt de wachtrij actief. Desgewenst krijgen de bezoekers in de wachtrij een wachtnummer. Zo geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt! Invista maakt gebruik van Google servers die bij drukte tijdig en automatisch opschalen. Dus blijft jouw ticketshop kaarsrecht overeind staan, juist op die drukke momenten.
Scannen
Het scannen van tickets kan via de Invista scanapp, gratis te downloaden op je eigen smartphone. Zo maak je altijd gebruik van de apparatuur die jij het prettigst vindt. Zijn er per dag meer dan 2.000 tickets verkocht, dan levert Invista een draadloos scansysteem en support op locatie.
Betaalmethodes
In jouw ticketshop bepaal je zelf de betaalmethodes. Alle standaardbetaalmethoden, zoals iDeal, Maestro, Paypal en Bitcoin zijn beschikbaar. Overige betaalmethoden zijn op verzoek toe te voegen. Transactiekosten per gekozen worden doorbelast aan de ticketkoper.
Tickets en QR-codes
Met ons ticketsysteem kun jij jouw ticketshop helemaal naar eigen wens inrichten. De unieke QR-code op het ticket is afzonderlijk scanbaar voor elke service (zoals parkeren, entree en kluisjes). Geen gedoe dus met verschillende tickets.
Support
Invista biedt tijdens kantooruren support voor jou en je bezoeker. Buiten deze tijden is de helpdesk via email bereikbaar en streeft er naar vragen binnen 48 uur te beantwoorden. Tegen meerprijs is het mogelijk om een chatfunctie te koppelen aan jouw ticketshop, zodat bezoekers direct met hun vragen bij jou terechtkunnen.
Uitbetaling
Alle gelden uit de ticketverkoop worden beheerd door onze stichting derdengelden (Stichting Derdengelden Invista Solutions). Op deze manier worden uw omzetten gewaarborgd. De omzetten uit de kaartverkoop via Invista worden wekelijks uitgekeerd. De bijbehorende betalingsspecificatie wordt gemaild en is online terug te vinden in het dashboard.
Statistieken
Het Invista dashboard is voorzien van vele verschillende statistieken. Het dasboard is realtime beschikbaar en voorziet je met duidelijke grafieken en tabellen in alle informatie over jouw ticketverkoop. Statestieken via Invista
Annuleren
Wanneer een evenement wordt geannuleerd, kan Invista het terugstorten van reeds ontvangen gelden verzorgen. Wij rekenen hierbij geen administratiekosten.
Koppelingen
Invista kan eenvoudig de koppeling maken met derde partijen vanwege onze achtergrond in webapplicaties en software. Zo kun jij gewoon gebruik blijven maken van al je vertrouwde programma’s.