Invista nieuws

Lees hier over de laatste ontwikkelingen

Maak jouw evenement 2018-proof!

vrijdag 5 januari 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe start. 2017 ligt achter ons en het is tijd om vooruit te kijken: er ligt een nieuw festivalseizoen in het verschiet. De leisure- en evenementenbranche maakt steeds sneller en ingrijpender veranderingen door. Om bij de tijd te blijven, is innoveren anno 2018 belangrijk. Wij geven je vier tips zodat jouw evenement in 2018 helemaal bij de tijd is.

Speel in op de mobiele revolutie
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 150 keer per dag op hun mobiele telefoon kijken. Voor de organisator van een evenement ligt hier een mooie kans. Door de ontwikkeling van een mobiele app heeft jouw bezoeker altijd alle informatie omtrent het evenement bij de hand. Voer campagnes op social media en maak jouw ticketshop volledig responsive. Zo heeft de bezoeker van jouw evenement alleen nog maar zijn/haar smartphone nodig: van tickets kopen tot de timetable bekijken

Maak data inzichtelijk
De bezoeker van jouw evenement laat een steeds duidelijker spoor van data achter. Dit begint al bij het aanmaken van een account voor het kopen van tickets. Deze data kan gebruikt worden om inzicht te krijgen in de bezoeker. Ook tijdens je evenement kun je het gedrag van de bezoeker naar boven halen. Bijvoorbeeld door het inzetten van Beacons. Dit zijn kleine kastjes die verbinding maken met de smartphone van de bezoeker. Beacons zorgen ervoor dat je heel eenvoudig kunt zien waar personen zich bevinden. Deze data kun je na afloop analyseren en gebruiken om je evenement te verbeteren.

Wees persoonlijk
Bij grote evenementen lijkt het onmogelijk om iedere bezoeker persoonlijke aandacht te geven. Toch is dit wel belangrijk. Heeft jouw evenement een mobiele app? Door het sturen van pushberichten kun je de bezoeker op de hoogte brengen van het laatste nieuws of een specifieke aanbieding. Het gebruik van Beacons geeft je de mogelijkheid om de locatie van de bezoeker te koppelen aan een persoonlijk bericht. Is de bezoeker in de buurt van het hoofdpodium? Stuur hem/haar dan een bericht over de timetable die via de app geraadpleegd kan worden.

Maak betalen digitaal
Betalen wordt digitaal, ook op festivals en evenementen. Geen muntjes, maar bestellen én betalen via een app of een NFC-bandje. Maak het de bezoeker makkelijk en kies voor een digitaal betaalsysteem voor jouw evenement. De bezoeker kan munten delen met zijn/haar vrienden en zelfs een gezamenlijke ‘pot’ maken. Munten over? Geen probleem! Na afloop van het evenement vraagt de bezoeker eenvoudig een refund aan.

Is jouw evenement al 2018-proof? Met deze vier tips is jouw evenement klaar voor het nieuwe jaar.  Natuurlijk helpt Invista je graag met het innoveren en automatiseren van jouw evenement. Wij zijn gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor de evenementen- en leisurebranche. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden!

onbekend (Terug naar overzicht)
Terug naar overzicht